tentoonstelling world press photo

tentoonstellingen > world press photo


Opening World Press Photo tentoonstelling 2017 op 8 maart, foto Fridtjof Meerlo

De World Press Photo tentoonstelling 2018 komt van 31 augustus tot 24 september 2018 naar het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle.

De presentatie van de genomineerde foto’s voor de World Press Photo tentoonstelling 2018 vond plaats op 14 februari 2018 in de Westergasfabriek te Amsterdam.

Sfeerimpressies van de presentatie in de westergasfabriek: Lideweij Leen, student Verhalende Journalistiek, Rick Witteveen, kernteamlid en Fieke van ’t Riet, projectleider De Stad Vertelt met o.a. World Press Photo tentoonstelling 2018, waren erbij.

 

Meer informatie over de genomineerde foto’s is verkrijgbaar via www.worldpressphoto.org

Waar staat de World Press Photo voor?

World Press Photo informeert, inspireert en helpt om een beter inzicht in de wereld te geven via hoogwaardige fotojournalistiek. Vrijheid van meningsuiting, informatie en nieuwsgaring zijn de basis van hoogwaardige fotojournalistiek en cruciaal voor de accurate onafhankelijke verslaglegging.

Sinds 1955 vormt de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd de standaard in de internationale fotojournalistiek. De World Press Photo tentoonstelling 2018 presenteert de winnaars, de meest opvallende foto’s en meest boeiende verhalen. De foto’s zijn veelal in het geheugen gegrift bij bezoekers die al jaren deze tentoonstelling en het nieuws volgen. Indrukwekkende fotobeelden, die soms een iconische waarde hebben gekregen. De fotobeelden hebben impact op mensen wereldwijd en zijn vastgelegd door internationale journalisten. Miljoenen bezoekers over de hele wereld bezoeken deze tentoonstellingen en geven aan dat zij vertrouwen hebben in de journalistieke waarde van deze fotografen, die onder zeer moeilijke omstandigheden hun werk doen, soms met bedreiging van eigen leven.

Internationale vakjury

Een vakjury, bestaande uit internationale fotografen, journalisten en redacteuren, beoordelen ieder jaar honderdduizenden foto’s in Amsterdam en kiezen daar per categorie de prijswinnaars uit. De bekroonde foto’s worden opgenomen in de tentoonstelling en het fotoboek. De thema’s zijn:

  • Mensen
  • Hard nieuws
  • Reportage
  • Hedendaagse kwesties
  • Milieu
  • Langetermijn-projecten
  • Natuur
  • Sport

Livestreaming met een aantal wereldsteden

De World Press Photo tentoonstelling 2018 biedt als internationale fototentoonstelling de kans om de wereld met andere ogen te aanschouwen en gebruik te maken van de nieuwste technologie op het gebied van ICT, social media en internationale communicatie.
Wij proberen een livestream verbinding te realiseren tussen Zwolle en een aantal wereldsteden, waar deze tentoonstelling op dat moment wordt geëxposeerd. WPP Amsterdam en AVEX, een internationaal bedrijf met een vestiging in Zwolle, onderzoeken deze mogelijkheid samen met het Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Cultuureducatie onderwijs

Cultuureducatie Fonds Zwolle en CJP
In samenwerking met de Stadkamer organiseert het Academiehuis Grote Kerk Zwolle van 30 augustus tot 24 september 2018 bezoek en rondleidingen aan de tentoonstelling ‘De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018’. Op de website stadkamer.nl/cultuureducatie, kunnen de scholen alle informatie vinden.

Entree
Zie hiervoor de pagina bezoek.

Bezoek en rondleidingen onderwijs
Zie hiervoor de pagina bezoek onderwijs.