evenementen

evenementen
30 augustus 2018. Opening  voor genodigden

(besloten bijeenkomst)

De tentoonstelling ‘De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018’ wordt geopend op 30 augustus 2018.  De opening staat in het teken van internationale journalistieke fotografie, waarbij wij via livestream verbinding willen maken tussen Zwolle en andere wereldsteden waar op dat moment de World Press Photo tentoonstelling 2018 wordt geëxposeerd. Zo verbinden wij de verhalen van de wereld met elkaar.
Ook staat centraal amateur en professionele storytelling in fotografie en audiovisueel beeld onder de titel ‘De Stad Vertelt’. Wij nodigen alle amateurs en professionals uit om hieraan een bijdrage te leveren, zodat het verhaal van de stad wordt verteld en in beeld gebracht.
In de tentoonstelling ‘Zwolle Vertelt’ vertonen wij beeldverhalen in fotografie en audiovisueel beeld van wijkbewoners (ouderen, jongeren, studenten, amateurs) uit de wijken Holtenbroek en Zwolle-Zuid.

datum volgt. Uitgelicht, een soort van College Tour

Voor het 3e jaar zal Waltertje, studentenvereniging Journalistiek Windesheim, een uitzending verzorgen met een bekende internationale journalist op het gebied van fotografie of audiovisueel beeld.

jeroenswolfsfoto-jeroenswolfs
Uitgelicht op 22 maart 2017 met Jeroen Swolfs over straatfotografie

De kosten bedragen: € 10,00 per deelnemer met daarbij gratis toegang tot de tentoonstellingen. Aanmeldingen: fieke@academiehuis.nl

datum volgt. Fotocafé met internationale fotograaf of videomaker/filmer

Vorig jaar hebben wij Cigden Yuksel, winnares Zilveren Camera 2016, mogen begroeten in Zwolle. Het komend jaar zullen wij weer een internationaal werkende fotograaf een lezing laten houden met presentatie van een eigen portfolio op het gebied van fotografie of audiovisueel beeldmateriaal.
Cigdem Yuksel 1
Cigdem Yuksel, fotograaf

Naast een presentatie van een internationale fotograaf of videomaker/filmer organiseren wij in het foto café een werklab, waarbij amateur fotografen en videomakers hun werk kunnen presenteren aan bekende fotografen en videomakers uit Nederland.
De kosten bedragen: € 15,00 per deelnemer met daarbij gratis toegang tot de tentoonstellingen. Aanmeldingen: fieke@academiehuis.nl

datum volgt. Studium Generale voor het mbo en hbo

In 2018 wordt door een van de Zwolse 8 onderwijsinstellingen een Studium Generale georganiseerd, waarbij het thema aansluit bij De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018’.
De kosten bedragen: € 10,00 per deelnemer met daarbij gratis toegang tot de tentoonstellingen. Aanmeldingen: fieke@academiehuis.nl

22 september 2018.
Filmvoorstelling en expertmeeting met Ignas van Schaick en Frans Lemmens
de wilde stad 265x300
De Wilde Stad
003-Ignas-van-Schaick
Ignas van Schaick
hol-nh-gra-1606-hubly-300x300
Frans Lemmens

Ignas van Schaick, EMS producent van de film De Wilde Stad, en Frans Lemmens, fotograaf van fotoboek De Wilde Stad (2017) komen op 22 september 2018 naar het Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Op het programma staan een expertmeeting met Ignas van Schaick en Frans Lemmens en de vertoning van de film De Wilde Stad.

Ignas van Schaick  vertelt over zijn ervaringen als filmproducent en hoe hij de bioscoopfilm De Wilde Stad tot een succes heeft weten te brengen.  Hij zal zijn boek signeren op deze avond. Frans Lemmens, fotograaf, vertelt over zijn manier van werken als fotograaf onder bijzondere omstandigheden in Amsterdam. Samen vertellen zij het verhaal van ‘De Stad Vertelt’ over de dieren en de natuur in een grote wereldstad als Amsterdam.

Ignas en Frans zullen inzage geven in hun educatieve programma waarbij lesmateriaal ontwikkeld is voor leerlingen in groep 4, 5 en 6 in het basisonderwijs, die hun eigen filmpje kunnen maken over de dieren en de natuur in de stad.

De avond wordt afgesloten met het vertonen van de film De Wilde Stad.

De kosten bedragen: € 15,00 per deelnemer met daarbij gratis toegang tot de tentoonstellingen. Aanmeldingen: fieke@academiehuis.nl

Deze avond wordt in samenwerking georganiseerd met Stichting Natuur en Milieu Overijssel, die met projectleider Fieke van ’t Riet er voor gezorgd hebben dat leerlingen van het basisonderwijs groep 4, 5 en 6 in Overijssel deze film kunnen bezoeken in de filmtheaters en bioscopen in Overijssel. Informatie en lesmateriaal: dewildestad.nl en youtube

23 september 2018. Om 14.00 uur prijsuitreiking en afsluiting
  • Prijsuitreiking 1e, 2e en 3e prijs ‘De Stad Vertelt’ voor amateurs & professionals op het gebied van fotografie en audiovisueel beeld door de vakjury
  • Uitreiking publieksprijs ‘De Stad Vertelt’ voor amateurs & professionals voor fotografie en audiovisueel
  • Prijsuitreiking 1e en 2e en 3e prijs ‘Zwolle Vertelt’ voor Holtenbroek en Zwolle-Zuid door de vakjury
  • Prijsuitreiking publieksprijs ‘Zwolle Vertelt’ voor Holtenbroek en Zwolle-Zuid

Om 17.00 uur worden de tentoonstellingen officieel gesloten.